Πλήρης ανυπαρξία αθλητικών υποδομών στη Δραπετσώνα – Η δίψα των αθλητών και η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής

Στη Δραπετσώνα, μια περιοχή που φημίζεται για την όμορφη θέα προς τον Σαρωνικό, δίπλα φυσικά στις μαγευτικές εγκαταστάσεις της Oil One, η εικόνα που προσφέρει όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές είναι περιορισμένη έως ανύπαρκτη.

Ο δήμος, υπό την επίβλεψη του “αιώνιου” Χρήστου Βρεττάκου, φαίνεται να έχει αφήσει την περιοχή στο έλεος του θεού, εμφανίζοντας έλλειψη ενδιαφέροντος για την ανάπτυξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Η κατάσταση των υπάρχουσων αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή, κυρίως στην περιοχή των Λιπασμάτων, είναι πραγματικά απαράδεκτη. Αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται σε δύσκολη θέση, καθώς για να αθληθούν είτε πρέπει να “κλείσουν ραντεβού” εκ των προτέρων, είτε να αναμένουν μήνες για την ολοκλήρωση των εργασιών που ξεκίνησαν ακόμα και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Το ίδιο είχε πράξει στο παρελθόν και ο Δήμος του Πειραιά με το Θεμιστόκλειο, στο οποίο μπορούσαν να αθληθούν μόνο όσοι είχαν ραντεβού, με τις συνέπειες να είναι καταστροφικές για την Δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα, η απουσία αθλητικών εγκαταστάσεων αποτελεί την κυριότερη μορφή της αδιαφορίας της τοπικής αρχής προς την ανάπτυξη του αθλητισμού. Ενώ η Δραπετσώνα μπορεί να προσφέρει ένα φυσικό περιβάλλον για αθλητικές δραστηριότητες, η ανεπαρκής υποστήριξη από τη Δημοτική Αρχή αφήνει τους αθλητές να περιφέρονται χωρίς κατάλληλες εγκαταστάσεις.

Τα δύο κλειστά γήπεδα που διαθέτει η περιοχή απασχολούν μόνο τα αθλητικά σωματεία της περιοχής, χωρίς να είναι δυνατή η πρόσβαση σε αυτά, παιδιών και ενηλίκων, αφού οι ώρες είναι κλεισμένες απο τα σωματεία.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να διαλυθούν τα σωματεία της Δραπετσώνας, αφού είναι η μοναδική όαση αθλητικών δραστηριοτήτων στην πόλη. Άλλες εγκαταστάσεις όμως θα μπορούσαν να δημιουργηθούν, είτε να χρησιμοποιηθούν τα σχολεία της πόλης για να μπορέσουν να αθληθούν όσοι δεν ανήκουν στα σωματεία. Φυσικά για να γίνει αυτό θα έπρεπε να προσλάβει φύλακες που να βρίσκονται σε αυτά και το απόγευμα.

Οι πολίτες της περιοχής είναι αυτοί που πληρώνουν το τίμημα για την αδιαφορία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να προσφέρει βασικές αθλητικές υποδομές. Ενώ περνάνε τα χρόνια και η περιοχή παραμένει χωρίς αξιοπρεπείς χώρους για άθληση, η Δημοτική Αρχή φαίνεται να μην έχει ακόμα αντιληφθεί τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Το μοναδικό αθλητικό έργο που έχει πραγματοποιηθεί στη Δραπετσώνα τα τελευταία 9 χρόνια είναι τα Λιπάσματα, κάτι που δείχνει την αδυναμία και την ανικανότητα της Δημοτικής Αρχής να αντιμετωπίσει τις ανάγκες του αθλητισμού. Ενώ η περιοχή αναζητά επειγόντως χώρους για αθλητισμό, χώρους που έχει τεράστιους, οι πολίτες βλέπουν τα σχέδια να καθυστερούν και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις να υπολειτουργούν.

Πόσο ακόμα θα πρέπει να περιμένουν οι κάτοικοι της Δραπετσώνας για να απολαύσουν κατάλληλες αθλητικές υποδομές; Η ανυπαρξία αυτών των χώρων δείχνει την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής για τον αθλητισμό και την ευημερία των πολιτών. Ενώ άλλες περιοχές αναπτύσσουν τις αθλητικές τους δομές, η Δραπετσώνα παραμένει σε αναμονή, κάνοντας τους δημότες της, αλλά και τους αθλητές της να παλεύουν για την εξάσκησή τους σε ένα ανεπαρκές περιβάλλον.

Δεν καταλαβαίνει ο Δάσκαλος Δήμαρχος ότι όταν αρνείται τον αθλητισμό στους δημότες του επανειλημμένα, ωθεί τα παιδιά σε χώρους που δεν αρμόζουν να βρίσκονται για την ηλικία τους; Γιατί είναι πολέμιος της άθλησης στον Δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας;

Το επόμενο άρθρο μας θα αφορά τα στολίδια του Δήμου μας, στο Πρεσσώφ και το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου, που οι ανακατασκευές μπορεί να ξεκίνησαν ή να τελείωσαν, αλλά όχι για τους δημότες, αλλά για τα σωματεία που έχουν κάνει τσιφλίκι τους τις εγκαταστάσεις! Ή κάνουμε λάθος και σε αυτό;

Related Articles

Latest Articles