Φωτιά στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό του Πειραιά

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, φωτιά ξέσπασε στον τερματικό σταθμό του ηλεκτρικού σταθμού και του μετρό στον Πειραιά, προκαλώντας μεγάλες διαστάσεις και σημαντικές ζημιές σε ένα τμήμα από τις κυλιόμενες σκάλες.

Άμεση παρέμβαση της πυροσβεστικής

Η αντίδραση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν άμεση και κατάφερε και έσβησε τη φωτιά, αποτρέποντας περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης. Η παρέμβαση της πυροσβεστικής αποτέλεσε κρίσιμο παράγοντα για την ασφάλεια των πολιτών.

Βραχυκύκλωμα η αιτία;

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά πιθανότατα προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα. Η έντονη βροχόπτωση στην περιοχή μπορεί να επηρέασαν τα ηλεκτρικά συστήματα των κυλιόμενων σκαλών.

Την ίδια ώρα πάντως ανεπιβεβαίωτες μαρτυρίες αναφέρουν ότι οι κυλιόμενες σκάλες δεν λειτουργούσαν λόγω επισκευών, αλλά και ότι τα καλώδια του ρεύματος ήταν γυμνά και εκτεθειμένα στην βροχή.

Έρευνες για τα αίτια

Οι αρχές έχουν ήδη ξεκινήσει έρευνες για τα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά. Ο στόχος είναι να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια πρόκλησης του περιστατικού και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία των κυλιόμενων σκαλών στο μέλλον. Η ασφάλεια των επιβατών πρέπει να εξασφαλίζεται πάντα.

Συνοψίζοντας, η πυρκαγιά στις κυλιόμενες σκάλες του μετρό του Πειραιά αποτελεί ένα σοβαρό περιστατικό που επισημαίνει τη σημασία της συντήρησης και της ασφαλούς λειτουργίας των συστημάτων μαζικής μεταφοράς στη χώρα μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Related Articles

Latest Articles