Χωματερή έχει γίνει το Δημοτικό γήπεδο Δραπετσώνας Ιωάννης Βάζος (φωτογραφίες)

Το Δημοτικό Γήπεδο Δραπετσώνας Ιωάννης Βάζος, που είναι το επίκεντρο των αθλητικών δραστηριοτήτων της περιοχής, βρίσκεται σε μια κατάσταση που προκαλεί ανησυχία και δυσαρέσκεια.

Η εικόνα που παρουσιάζει το γήπεδο είναι αποκαλυπτική. Ο παλιός χλοοτάπητας, που απομένει στον χώρο εδώ και αρκετό καιρό, περισσότερο απο χρόνο, έχει μετατραπεί σε μια πραγματική εστία μόλυνσης.

Οι φωτογραφίες που βγάλαμε απο το γήπεδο της Δραπετσώνας αποκαλύπτουν δείχνουν την ανεξέλεγκτη κατάσταση, τη συσσώρευση απορριμμάτων και την κατάντια του γηπέδου, που μετά απο έναν ολόκληρο χρόνο, κανένας δεν βρέθηκε να τα μαζέψει.

Ο παρατημένος χλοοτάπητας δεν αποτελεί μόνο αισθητικό πρόβλημα για την περιοχή, αλλά αντιπροσωπεύει και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία και την ασφάλεια του κοινού, αλλά και των αθλητών.

Η εγκατάλειψη του χώρου έχει οδηγήσει στη δημιουργία μιας αντιαισθητικής και ανεπιθύμητης εικόνας, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος τα παρατημένα μέρη του χλοοτάπητα να αποτελέσουν καταφύγιο για τρωκτικά, απειλώντας έτσι την υγεία των αθλητών και όχι μόνο.

Εκτός από τον κίνδυνο της εγκατάλειψης και της υγειονομικής ανησυχίας, υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Ο συνθετικός χλοοτάπητας μπορεί άνετα να γίνει έναν εξαιρετικά εύφλεκτο υλικό, που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά και να θέσει σε κίνδυνο τον περιβάλλοντα χώρο.

Είναι αναγκαίο να ληφθούν άμεσα μέτρα για τον καθαρισμό και την αποκατάσταση του Δημοτικού Γηπέδου Δραπετσώνας. Η προσεχής περίοδος πρέπει να είναι αφιερωμένη στην αναβάθμιση αυτού του σημαντικού αθλητικού χώρου, ώστε να επαναφέρουμε την αίγλη του και να διασφαλίσουμε την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών μας.

Είναι καθήκον δικό μας, αλλά και της Δημοτικής αρχής, να διασφαλίσουμε ότι οι αθλητικοί χώροι μας παραμένουν ασφαλείς, καθαροί και λειτουργικοί, προσφέροντας έναν υγιεινό και ασφαλή χώρο δραστηριοτήτων για όλους.

Ακούει κανείς;

Related Articles

Latest Articles