Κερατσίνι – Δραπετσώνα: Ισχύει ότι το Ίδρυμα Νιάρχος θα έδινε επιχορήγηση σε σχολείο της πόλης και την αρνήθηκε ο Δήμαρχος;

Το καθήκον των αρχών είναι να αντιμετωπίζουν τις ευκαιρίες και τις προτάσεις που παρουσιάζονται με σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, πάντα με το καλύτερο συμφέρον της κοινότητας στο επίκεντρο. Όμως, οι ειδήσεις που φθάνουν στα αυτιά μας προκαλούν ερωτηματικά που δεν μπορούν να παραμείνουν αναπάντητα.

Το συγκεκριμένο θέμα αφορά το 9ο Δημοτικό Σχολείο Κερατσινίου και μια προσφορά του Ιδρύματος Νιάρχος που όπως φαίνεται αρνήθηκε ο Δήμαρχος να κάνει αποδεκτή και που μόνο προβληματισμό μπορεί να φέρει στην τοπική κοινωνία.

Η είδηση που μας κατήγγειλε γονέας αναφέρει ότι το Ίδρυμα Νιάρχος προτείνει να παράσχει οικονομική ενίσχυση ύψους 20.000 ευρώ στο σχολείο για τις ανάγκες του. Ωστόσο, φαίνεται, πάντα σύμφωνα με την καταγγελία, πως αυτή η πρόταση απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας.

Οι ερωτήσεις που προκύπτουν είναι αναπόφευκτες: Πρώτον αν ισχύει το γεγονός που καταγγέλλετε; Για ποιον λόγο απορρίφθηκε αυτή η προσφορά; Είναι αποδεκτό να απορρίπτονται πρωτοβουλίες και προσφορές που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών στα δημόσια ιδρύματα;

Το Ίδρυμα Νιάρχος, με την αξιοσημείωτη πορεία του, είναι γνωστό για τη συνεισφορά του σε πολλούς τομείς, και μια τέτοια προσφορά θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις για την τοπική κοινότητα.

Από την άλλη, αναρωτιόμαστε, απο που προκύπτει πώς μια τέτοια πρόταση χαρακτηρίζεται ως “ιδιωτική πρωτοβουλία”;

Οι ενέργειες που στοχεύουν στη βελτίωση των δημόσιων υποδομών και της εκπαίδευσης δεν πρέπει να είναι ευπρόσδεκτες;

Ο καλός συντονισμός μεταξύ των δημόσιων φορέων και των ιδιωτικών πρωτοβουλιών είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Καλούμε τον Δήμαρχο Κερατσινίου – Δραπετσώνας και τη δημοτική αρχή να παράσχουν διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα αυτό.

Είναι αλήθεια αυτό που αποκαλύψαμε; Αν ναι γιατί το απορρίψατε;

Οι πολίτες αξίζουν να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες και τους λόγους που οδήγησαν στην απόρριψη μιας προσφοράς που θα μπορούσε να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών του εκπαιδευτικού ιδρύματος. Είναι ευθύνη των αρχών να διασφαλίζουν ότι οι αποφάσεις τους εξυπηρετούν το συμφέρον των πολιτών και της κοινότητας στο σύνολό της.

Y.Γ. Επειδή εμείς το ψάξαμε πολύ το θέμα, μάθαμε ότι τα λεφτά τα πήρε ο Σύλλογος γονέων των κηδεμόνων κατευθείαν απο το ίδρυμα Νιάρχος, μετά μάλιστα απο μεγάλη κόντρα και τσακωμούς με την δημοτική αρχή….και αυτό ψέματα είναι;

Related Articles

Latest Articles