Ο Δραπετσωνίτης δάσκαλος Γιώργος Λιβανίδης υποψήφιος με τον Άλλο Δρόμο και τον Χρήστο Βρεττάκο

Ένας Δραπετσωνίτης, o Γιώργος Λιβανίδης, δάσκαλος σε δημοτικό σχολείο της πόλης, γέννημα θρέμμα της Δραπετσώνας, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του με τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Βρεττάκου, “Άλλος δρόμος” στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Διαβάστε την ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Γιώργος Λιβανίδης, μέσα απο τα social media, όπου αποκαλύπτει το βιογραφικό του και ποιοι λόγοι τον ώθησαν να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος.

Έχοντας πειστεί από το έως τώρα έργο και την προσφορά του κ. Βρεττάκου και της παράταξης “Άλλος δρόμος”, στην πόλη μας τα τελευταία 9 χρόνια δέχτηκα την τιμητική πρόταση να συμπορευτώ μαζί του, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους κατοίκους της πόλης μας και να δημιουργήσουμε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε.

Μια πόλη με νέες προοπτικές, μια πόλη γεμάτη ζωή με ασφάλεια, μια πόλη αντάξια των δημοτών της.
Λίγα λόγια για εμένα και τους λόγους τους οποίους αποφάσισα να θέσω την υποψηφιότητά μου

Ονομάζομαι Γιώργος Λιβανίδης.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Δραπετσώνα, στην περιοχή του Αγίου Φανουρίου, όπου ζω έως σήμερα με την οικογένειά μου, τη σύζυγο μου και τα τρία μας παιδιά.
Σπούδασα στο τμήμα Η/Υ Συστημάτων του ΤΕΙ Πειραιά.

Έκανα την πρακτική μου στην εταιρεία Ζήνων ΑΕ την πρώτη εταιρεία ρομποτικής στην Ελλάδα. Από εκεί μεταπήδησα σε άλλη εταιρεία του ομίλου ως τεχνικός υπεύθυνος με αντικείμενο κρυπτογραφικά συστήματα επικοινωνιών.

Στην συνέχεια μού έγινε πρόταση να εργαστώ στην νεοσύστατη τότε εταιρεία του αεροδρομίου των Σπάτων ΑΙΑ, ως υπεύθυνος υπηρεσιών και δικτύων του τμήματος πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών.

Το 2000 κατόπιν διορισμού αλλάζω πορεία και βρέθηκα στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής πληροφορικής σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα εξακολούθησα να παρέχω υπηρεσίες πληροφορικής και δικτύων σε διάφορες εταιρείες. Συγχρόνως μπήκα στον χώρο της εκπαίδευσης ενηλίκων ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από το τότε ΕΚΕΠΙΣ με αντικείμενο την εκπαίδευση εργαζομένων και ανέργων σε θέματα νέων τεχνολογιών και πληροφορικής με πολλές ώρες διδασκαλίας σε ΚΕΚ όλης της Ελλάδας.

Το 2013 μετά από μετάταξη βρέθηκα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ως δάσκαλος πληροφορικής και συγκεκριμένα σε σχολεία της Δραπετσώνας και του Περάματος.
Μέσα από την εκπαιδευτική μου πορεία έχω πάρει μέρος σε διάφορα εκπαιδευτικά ευρωπαϊκά προγράμματα και διαγωνισμούς (ΔΙΑΔΑΛΟΣ, ΤΕΧΝΟΜΑΘΕΙΑ, ERASMUS+)
Μεγαλώνοντας μέσα σε μια προσφυγική συνοικία με απλούς ανθρώπους, από πολύ νωρίς οι γονείς μας όντας παιδιά προσφύγων της Μικράς Ασίας ,μας δίδαξαν την σπουδαιότητα της ανιδιοτελούς και εθελοντικής προσφοράς, της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον πλησίον. Τα βιώματα αυτά έγιναν για εμένα στάση ζωής.

Παράλληλα με την εκπαιδευτική μου πορεία προσπαθώ εθελοντικά στα σχολεία στα οποία υπηρετώ (και όχι μόνο) όπου και όπως μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής λειτουργίας και κατ ‘ επέκταση του σχολικού περιβάλλοντος και των υποδομών τους εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα.

Τα τελευταία έξι χρόνια συμμετείχα παράλληλα και στον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Δραπετσώνας όπου μαζί με τους υπόλοιπους γονείς κάναμε πολλές δράσεις και έργα αποδεικνύοντας ότι , όταν γονείς και εκπαιδευτικοί συνεργάζονται, ωφελημένα είναι κατά κύριο λόγο όλα τα παιδιά του σχολείου αλλά και οι εκπαιδευτικοί των οποίων το έργο ενισχύεται και αναβαθμίζεται.

Γέννημα, θρέμμα Δραπετσωνίτης, είχα την δυνατότητα να δω και να κρίνω όλες τις δημοτικές αρχές που διοίκησαν τον Δήμο μας όλα αυτά τα χρόνια από τα λόγια τους ως και τα έργα τους με το αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να είναι απλά απογοητευτικό. Ένας δήμος χρεοκοπημένος με υπηρεσίες που με δυσκολία προσέφεραν έστω και τα απαραίτητα στους δημότες του.

Τα τελευταία όμως 9 χρόνια διαπίστωσα ότι όντως κάτι άρχισε να αλλάζει και η πόλη μας από παρίας της περιφέρειας του Πειραιά μεταμορφώθηκε σε μια πόλη ικανή να συναγωνιστεί τους υπόλοιπους δήμους.

Είδα τις γωνίες της πόλης να αποκτούν ζωή, καλαισθησία, καθαριότητα και να προσφέρεται ζωτικός χώρος ψυχαγωγίας, ελεύθερης έκφρασης και εκτόνωσης για όλους – δημότες ή μη.
Είδα την καθημερινότητα να καλυτερεύει, τους αδύναμους αυτής της πόλης να υποστηρίζονται και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου να βοηθούν όπου και όπως μπορούν.

Είδα τα σχολεία της πόλης μας να υποστηρίζονται , να συντηρούνται (κάποια νωρίτερα και κάποια αργότερα) και να διατίθενται χρήματα για δράσεις πέραν της κρατικής χρηματοδότησης η οποία συνεχώς μειώνεται ενώ οι ανάγκες αυξάνονται.
Είδα να γίνονται έργα, μικρά και μεγάλα και να προγραμματίζονται πολλά περισσότερα.
Έγιναν όλα; Σίγουρα όχι , αλλά έγιναν πολλά, άλλα που φαίνονται και άλλα όχι.
Έγιναν όλα σωστά; Σίγουρα όχι. Όποιος δουλεύει κάνει και λάθη. Όμως είδα ότι υπάρχει διάθεση αυτοκριτικής, αποδοχής αυτών των λαθών αλλά και διόρθωσής τους.
Γνώρισα αρχικά από απόσταση και μετά από κοντά έναν δήμαρχο, ο οποίος είναι ένας από εμάς, απλός, προσιτός από όλους χωρίς” φρου φρου και αρώματα” . Έναν άνθρωπο των έργων και όχι των λόγων. Έναν δήμαρχο εθελοντή, άνθρωπο με ψυχή και όχι επαγγελματία πολιτικό που προσπαθεί να υφαρπάξει απλά τις ψήφους μας. Αυτός είναι ο Χρήστος ο Βρεττάκος.

Μπορεί να μη γίναμε, Ριβιέρα όπως πολλοί “επίδοξοι μνηστήρες” ονειρεύονται να γίνουμε, γιατί πολύ απλά η φιλοσοφία (η οποία με βρίσκει απολύτως σύμφωνο) είναι να προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες είτε δωρεάν είτε στο χαμηλότερο δυνατό κόστος για όλους τους δημότες της πόλης μας, χωρίς μεσάζοντες και “επενδυτές”.

Έχοντας λοιπόν πειστεί από το έως τώρα έργο και την προσφορά του κ. Βρεττακου και της παράταξης “Αλλος δρόμος” , δέχτηκα την τιμητική πρόταση να συμπορευτώ μαζί του, να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στους κατοίκους της πόλης μας και να δημιουργήσουμε αυτό που όλοι ονειρευόμαστε:

Μια πόλη με νέες προοπτικές,μια πόλη γεμάτη ζωή με ασφάλεια, μια πόλη αντάξια των δημοτών της.

Στόχος μου δεν είναι ούτε οι ψήφοι, ούτε οι θέσεις – ποτέ δεν ήταν. Θα προσπαθήσω όμως και εγώ να αγωνιστώ γι’ αυτούς τους σκοπούς δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μου, έμπρακτα και όχι μόνο με λόγια. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να προασπίσουμε ό,τι έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια, να αναγεννήσουμε και να δημιουργήσουμε μια ακόμη καλύτερη πόλη, με αξιοπιστία, με νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για όλους τους συμπολίτες μας.

Παράλληλα θα πρέπει να αναφέρω σ’ εσάς, όπως έκανα και στον κ. Βρεττάκο ότι θα έχω το θάρρος της γνώμης μου και δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτώ καταστάσεις και συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στην ηθική και τις αξίες μου, απ ‘ όπου κι αν αυτές προέρχονται.

Ας φροντίσουμε όλοι για το καλό του Δήμου μας κρίνοντας με τα μάτια μας, με το τί είχαμε πριν και το τί έχουμε τώρα, το μέλλον αυτής της πόλης που θέλουμε να ζήσουμε εμείς και να μεγαλώσουν τα παιδιά μας.

Αφήνουμε λοιπόν έξω κομματικά και άλλα οικονομικά και μη συμφέροντα. Κλείνουμε τα αυτιά μας σε εκείνους που τάζουν τα πάντα στους πάντες και βλέπουν την πόλη μας ως ευκαιρία για μπίζνες.

Ψηφίζουμε για τη ζωή τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων, για την καθημερινότητα αλλά και για το μέλλον μας.

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας

Related Articles

Latest Articles