Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνας: Άνοιξε ο δρόμος για την ένταξη στο σχέδιο πόλεως περιοχών εκτός σχεδίου

Δεκάδες συνδημότες μας για δεκαετίες ταλαιπωρούνται από το ελληνικό κράτος και αντιμετωπίζονται ως πολίτες Β’ κατηγορίας που ενώ έχουν υποχρεώσεις (ΕΝΦΙΑ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ) δεν έχουν δικαιώματα μιας και τα σπίτια τους είναι σε εκτός σχεδίου περιοχή.

Τα προηγούμενα χρόνια οι Δημοτικές Αρχές έκαναν σοβαρές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος όπως για παράδειγμα η σύνταξη πολεοδομικής μελέτης της περιοχής που όμως δεν είχαν αίσιο αποτέλεσμα γιατί σχεδόν η μισή έκταση από την πρόταση κρίθηκε δασική.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή από το 2016 ξεκίνησε συναντήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο με στόχο την αναζήτηση λύσης. Σε αυτό το πλαίσιο από τον Μάιο του 2016 έχοντας συγκεκριμένη πρόταση και μετά από συνάντηση με τον υπουργό επιτυγχάνει την σημαντική έκδοση υπουργικής απόφασης με αριθμό 34833 (Ιούλιος 2016) που αφήνει τους δήμους να προσδιορίσουν με συντεταγμένες τις περιοχές που είναι δασικές αλλά έχουν μεγάλη πυκνότητα κατοικιών και ταυτόχρονα εξαιρεί αυτές τις περιοχές από την ανάρτηση των δασικών χαρτών.

Στη συνέχεια η Δημοτική Αρχή καταθέτει ό,τι είναι απαραίτητο για την εξαίρεση της περιοχής από την δασική ανάπτυξη. Παράλληλα, συνεχίζοντας επίμονα και οργανωμένα προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος ασκεί πιέσεις προς τους υπουργούς στο ΥΠΕΚΑ.

Έτσι επιτυγχάνει την δυνατότητα νομιμοποίησης των αυθαίρετων κατοικιών που βρίσκονται εντός των προσδιορισμένων περιοχής της εξαίρεσης από την ανάρτηση των δασικών χαρτών (παρ. 50 έως 55 του Ν.4685/2020). Συνεχίζοντας φτάνουμε στην ανάρτηση του δασικού χάρτη του Δήμου μας όπου ό,τι έχουμε ζητήσει από δασικές εκτάσεις έχει εξαιρεθεί.

Αυτό επιτέλους μετά από τόσα χρόνια παρέχει πλέον τη δυνατότητα στο Δήμο μετά την κύρωση του δασικού χάρτη να προβεί εκ του ασφαλούς στην πολεοδομική μελέτη της περιοχής για την ένταξη στο σχέδιο πόλης, λύνοντας την μακροχρόνια ταλαιπωρία των εμπλεκομένων και ταυτόχρονα δίνοντας τη δυνατότητα υλοποίησης σημαντικών έργων στην περιοχή”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Related Articles

Latest Articles