Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας: 92 σχολικές καθαρίστριες βρίσκονται ήδη στις θέσεις τους

Με το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς, η πόλη μας προετοιμάζεται να υποδεχτεί τους μικρούς μαθητές με τη συνηθισμένη φρεσκάδα και αγωνία για τις νέες γνώσεις και τις περιπέτειες που τους περιμένουν.

Εντός αυτού του πλαισίου, ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δεν παρέλειψε να εξασφαλίσει την καθαριότητα των σχολείων, προσλαμβάνοντας 92 νέες σχολικές καθαρίστριες, από την πρώτη ημέρα του Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος, επιδεικνύοντας σωστή αντίληψη για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των σχολείων, αποφάσισε να προκηρύξει θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης για τις νέες καθαρίστριες.

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση

«Για εμάς, η ενίσχυση της σχολικής κοινότητας θα αποτελεί πάντοτε προτεραιότητα και όχι ένα ακόμη κόστος. Ειδικότερα, η Δημοτική Αρχή, προχώρησε στην προκήρυξη 92 θέσεων σχολικών καθαριστριών τη στιγμή που το αρμόδιο Υπουργείο προέβλεπε μόλις 51 θέσεις.

Το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας θα καλύπτεται και φέτος με ίδιους πόρους από το Δήμο. Οι εργαζόμενοι και εργαζόμενες στον τομέα της καθαριότητας, επιτελούν ένα σημαντικό έργο για την προστασία της υγείας των παιδιών και των εκπαιδευτικών.

Γνωρίζουμε ότι οι ανάγκες καθαριότητας είναι αυξημένες και για τον λόγο αυτό θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε ακόμη περισσότερους εργαζόμενους στη σχολική καθαριότητα ώστε να λειτουργήσουν τα σχολεία μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα και με ασφαλείς συνθήκες.

Με αυτά τα δεδομένα, καλούμε για ακόμη μία χρονιά το αρμόδιο Υπουργείο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να βελτιώσει περαιτέρω τις συνθήκες λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Από την πλευρά του ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα μάχεται και θα πράττει ότι είναι δυνατόν για να μπορούν με ασφάλεια και αξιοπρέπεια οι μαθητές και οι μαθήτριες να έχουν πρόσβαση στο πολύτιμο αγαθό της δημόσιας εκπαίδευσης»

Related Articles

Latest Articles