432.736,85 € – Ξανά στο Κερατσίνι και την Δραπετσώνα τα περιβόητα ποδήλατα!

Για ακόμα μία φορά γινόμαστε μάρτυρες σε αυτήν την πολύπαθη πόλη της αγοράς ποδηλάτων για τις μετακινήσεις των κατοίκων μιας περιοχής η οποία δεν έχει ούτε πεζοδρόμια για να περπατήσουν οι πεζοί.

Παρόλα αυτά για δεύτερη φορά τα περιβόητα ποδήλατα επιστρέφουν στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα με τη δημοτική αρχή Μάλιστα να ξοδεύει ένα εντυπωσιακό πόσο το οποίο ανέρχεται στις 432.736,85 €,  για την αγορά τους.

Παρακάτω θα διαβάσετε την ανακοίνωση η οποία εξέδωσε η δημοτική αρχή για την αγορά των ποδηλάτων στην οποία τονίζει κιόλας,  ότι όλο το σύστημα θα είναι αυτοματοποιημένο. 

Με λίγα λόγια Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε θα μπορεί με τη χρήση μιας κάρτας να νοικιάσει το ποδήλατο για όποιο χρονικό διάστημα θεωρεί εκείνος ότι το χρειάζεται,  χωρίς όμως να μας λέει τι θα γίνει αν στην περίπτωση που ο ενοικιαστής είναι ανήλικος δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα.

Στο δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας οι δρόμοι είναι από τους χειρότερους που υπάρχουν σε όλη την περιφέρεια του Πειραιά, δεν υπάρχει ούτε ένας ποδηλατόδρομος σε ολόκληρο το δήμο παρόλα αυτά η δημοτική αρχή θεωρεί σωστό,  να δαπανήσει μισό εκατομμύριο ευρώ για ποδήλατα που θα κόβουν βόλτες ανεξέλεγκτα οι πολίτες του δήμου.

Τα σχόλια που κάνουν οι δημότες του Δήμου, κάτω απο την ανάρτηση στο Facebook, είναι αποκαλυπτικά.

Διαβάστε την ανακοίνωση του δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας

O Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το ΚΑΠΕ για χρηματοδότηση από το Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» στον Άξονα Προτεραιότητας 14 «ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΡΩΝ» και με συγχρηματοδότηση από το Ταμείο Συνοχής, προχωρά το αμέσως επόμενο διάστημα στην προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για την κάλυψη των αναγκών του Δήμου.

Το σύστημα θα επιτρέπει την αυτόματη μίσθωση ηλεκτρικών ποδηλάτων χωρίς την παρουσία προσωπικού. Πρόκειται για προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα παρέχει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς αυτόματης φόρτισής τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

Παράλληλα, οι χρήστες θα μπορούν από ειδική mobile εφαρμογή, η οποία είναι διαθέσιμη σε Android και iOS, να έχουν πρόσβαση στα στοιχεία του συστήματος, στα διαθέσιμα ποδήλατα σε κάθε σταθμό, σε πραγματικό χρόνο και στην κατάσταση των διαθέσιμων ποδηλάτων.

Μέσα από την υιοθέτηση συστημάτων χρησιμοποίησης ηλεκτρικών ποδηλάτων ο Δήμος μας φιλοδοξεί:

● Να διευκολύνει την κυκλοφορία των ανθρώπων στο αστικό κέντρο.
● Να δημιουργήσει θετική δημοσιότητα για την πόλη και να συμβάλει στη τουριστική της ανάπτυξη.
● Να αναδείξει το ποδήλατο ως μεταφορικό μέσο και όχι μόνο αναψυχής.
● Να ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
● Να μειώσει τους αστικούς ρύπους και το θόρυβο.
●Να βελτιώσει τη σωματική και ψυχική υγεία των δημοτών.
●Να καλλιεργήσει την οικολογική συνείδηση και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των δημοτών.

Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 432.736,85 €, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. (24%).

Related Articles

Latest Articles