Κωνσταντίνος Μαραγκάκης: Κύριος στόχος μας, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ασφάλειας στον δήμο μας.

Ο υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, έχει θέσει ως πρωταρχικούς στόχους την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών στην περιοχή.

Στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφερε το όραμά του και τους στόχους που επιδιώκει να πετύχει στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας είναι ένας σημαντικός στόχος που μπορεί να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Αυτό περιλαμβάνει τη στήριξη των τοπικών επιχειρηματιών, τη δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και την προώθηση του επιχειρηματικού πνεύματος στην περιοχή.

Επίσης, η αύξηση της ασφάλειας των πολιτών είναι ένα θέμα προτεραιότητας. Αυτό περιλαμβάνει την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και την υιοθέτηση μέτρων για την πρόληψη του εγκλήματος και τη βελτίωση της ασφάλειας στους δρόμους και τους χώρους της πόλης.

Ο Κωνσταντίνος Μαραγκάκης προσπαθεί να προσφέρει λύσεις και να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη, βασιζόμενος στην εμπειρία και τον όραμά του για την περιοχή.

Κωνσταντίνος Μαραγκάκης – Διαβάστε την συνέντευξη

ΕΡ: Κύριε Μαραγκάκη, μετράτε πολλά χρόνια στην αυτοδιοίκηση και τώρα, ως επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη», του απερχόμενου δημάρχου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Γιώργου Ιωακειμίδη, θα θέλαμε να μας πείτε πού πιστεύετε ότι έχει πετύχει η σημερινή δημοτική αρχή και πού υστέρησε;

Η, επί δεκατρία χρόνια, διοίκηση του Γιώργου Ιωακειμίδη, με έναν ανεξάρτητο και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό, στον οποίο συμμετείχα, ως πρώτος σε ψήφους Δημοτικός Σύμβουλος, έδωσε νέο αέρα στον ενιαίο δήμο μας. Καταρχάς, συνενώσαμε δύο δήμους σε κοινή λειτουργία. Σε δεύτερη φάση, καταφέραμε να υπερβούμε το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχαμε βρεθεί. Μην ξεχνάτε, ότι συγκαταλεγόμασταν στους λεγόμενους «κόκκινους», δηλαδή, τους καταχρεωμένους, δήμους της χώρας. Από την πρώτη κιόλας τετραετία, ρυθμίσαμε το δάνειο του δήμου και βάλαμε τα οικονομικά μας σε τάξη. Με στοχοποιημένες κινήσεις, επήλθε η οικονομική εξυγίανση. Και αφού εξασφαλίσθηκε η οικονομική βιωσιμότητα, ήταν δυνατή πλέον η σχεδίαση και υλοποίηση έργων, όπως η αναβίωση του Μπλόκου της Κοκκινιάς, η ίδρυση του Μουσείου, η ίδρυση της Πινακοθήκης, η λειτουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, η ενσωμάτωση του Ν.Π.Δ.Δ., με αρμοδιότητα τα ΚΑΠΗ και τον Πολιτισμό, στον νέο Οργανισμό του Δήμου, η ίδρυση του Οικολογικού Πάρκου, η επαναλειτουργία του ανανεωμένου χώρου στο Κατράκειο Θέατρο και το Κηποθέατρο Νίκαιας, η συντήρηση όλων των σχολικών μας κτιρίων, η ανανέωση στον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου της Νίκαιας με γκράφιτι εμπνευσμένο από την καταστροφή της Μ. Ασίας, τα Δημόσια και ανοιχτά γυμναστήρια, το μεγάλο μας κλειστό γυμναστήριο στη Νεάπολη, ενεργειακή αναβάθμιση της στέγης στο χώρο της πισίνας του Πλάτωνα, η ανανέωση στο ιστορικό γήπεδο του Ιωνικού κ.α. Βέβαια, δυσεπίλυτο πρόβλημα είναι έλλειψη του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού, σε μόνιμη βάση. Πλην όμως, όπως και για το σύνολο των δήμων της χώρας, η επίλυσή του εξαρτάται εν πολλοίς από την Κεντρική Διοίκηση. Οι σχετικές ανάγκες του δήμου μας πολλές και ποικίλες, όπως για εργαζόμενους απασχολούμενους στην καθαριότητα, το πράσινο, τις κοινωνικές υπηρεσίες κ.τ.λ. Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο και, αν θέλετε, το μεγάλο στοίχημα για όλους μας. Ασφαλώς, τα προβλήματα των συνδημοτών μας είναι πολλά και η βελτίωση της καθημερινότητάς τους ο μεγάλος μας στόχος. Γι’ αυτό, άλλωστε, από την αρχή της αυτοδιοικητικής μου θητείας προσπαθούσα να είμαι κοντά στον συνδημότη μου, να ακούω τα παράπονα και τα προβλήματά του και να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες του. Η αγάπη μου, εξάλλου, για τον συνάνθρωπο ήταν και το κύριο κριτήριο επιλογής επαγγέλματος. Ιδιαίτερα, με την ιδιότητα του υποψηφίου δημάρχου, περιόδευσα και εξακολουθώ να περιοδεύω μαζί με τους φίλους και υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού μας, σε κάθε γειτονιά του Δήμου μας, προκειμένου να έχω την απαιτούμενη αμεσότητα με τους συμπολίτες μου. Δεσμεύομαι, μάλιστα, ότι, αν εκλεγώ, θα είμαι ένας δήμαρχος που θα «περπατά» τον δήμο μας, όντας παρών στα ζητούμενα προς επίλυση ζητήματα.

ΕΡ: Εάν αύριο εκλεγείτε δήμαρχος, ποιο είναι το πρώτο πράγμα που θα αλλάζατε κ. Μαραγκάκη;

ΑΠ: Κύριος στόχος μας, απαντώντας στα αιτήματα των συνδημοτών μας, είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ασφάλειας στον δήμο μας. Αυτό είναι ο πρώτος μας στόχος. Να ανασάνει η πόλη σε επίπεδα κίνησης και οικονομίας και, παράλληλα, να προφυλάσσεται από επεισόδια που διαταράσσουν την κανονικότητά της. Έχει εκπονηθεί συγκεκριμένο σχέδιο, προς τον σκοπό αυτό, με κύριο άξονα και αναβάθμιση την ένταξη της Δημοτικής Αστυνομίας και τη συνεργασία, μεταξύ ιδιοκτητών παλαιών σχεδόν γκρεμισμένων οικημάτων, με ισχυρούς επιχειρηματίες που θα ενδιαφερθούν για την ανάπτυξη στο δήμο μας. Ο Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι.Ρέντη είναι ένας από τους μεγαλύτερους της χώρας. Οφείλει να παρέχει στους δημότες του, όλα όσα χρειάζονται, ώστε να μην τα αναζητούν εκτός των ορίων του. Θέσεις εργασίας, εμπορική άνθηση και αναψυχή είναι οι νέοι μας στόχοι και, βέβαια, η καθαριότητα, η περιποίηση των χώρων πρασίνου και η ανάσα για τους αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Αυτό είναι το πλάνο μας και είναι ένα πλάνο υλοποιήσιμο και καλά σχεδιασμένο. Δεν ονειροβατούμε, όμως οραματιζόμαστε. Δεν υποσχόμαστε μεγαλεία, αλλά σκληρή δουλειά, με επίκεντρο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας.

ΕΡ: Οι συνέπειες στα νοικοκυριά, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, της πανδημίας και, τελευταία, της ενεργειακής κρίσης έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε αδιέξοδο. Εσείς, εάν εκλεγείτε, τι προτίθεστε να κάνετε για τις ευάλωτες ομάδες;

ΑΠ: Στην περιοχή μας, αυτά τα κορυφαία ζητήματα για την κοινωνία, εμείς τα βιώνουμε στο πολλαπλάσιο τους. Προερχόμαστε από ανθρώπους του μόχθου, μη προνομιούχους. Αυτοί οι (εργάτες και φτωχοί) πρόγονοι μας, όμως, είναι εκείνοι που κατάφεραν να στήσουν έναν πολιτισμό και μια κοινωνία, τόσο ατόφια και δυνατή, που δεν έχουμε το δικαίωμα να μην είμαστε, όπως εκείνοι. Οφείλουμε να συνεχίσουμε με το ίδιο σθένος. Με άλλα, εξελιγμένα εργαλεία σήμερα πια, αλλά με το ίδιο πάθος. Το «ευ» της ζωής είναι μονίμως το κίνητρο. Πώς θα αντιμετωπίσουμε λοιπόν, τα τέρατα της σύγχρονης ζωής; Ένας τρόπος υπάρχει. Η ταύτιση με την κοινωνία και η πλήρης συμμετοχή μας σε αυτήν. Η έννοια μας γι αυτήν. Οι τρόποι είναι πολλοί και διάφοροι. Πρωταρχικός παράγοντας είναι η πραγματική βούληση. Και εμείς θέλουμε. Κάθε περίπτωση, ασφαλώς είναι διαφορετική και απαιτεί διαφορετική αντιμετώπιση. Δηλώνω, όμως, ότι είμαστε και θα είμαστε παρόντες. Με το κοινωνικό παντοπωλείο, το οποίο πολύ σύντομα θα είναι έτοιμο. Με το κοινωνικό φαρμακείο, το οποίο λειτουργεί, εδώ και χρόνια. Με τις καταγραφές των δημοτών μας, που λυγίζουν οικονομικά, τη διοχέτευση των ανέργων σε επιχειρήσεις της περιοχής, την παροχή ευκαιριών και διευκολύνσεων για έναρξη και λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων, σε συνεργασία με τα προγράμματα της ΔΥΠΑ και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Για τον σκοπό αυτό, στο σχέδιό μας για ανασυγκρότηση και βελτίωση, προβλέπεται να οριστεί εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου, ασχολούμενος, αποκλειστικά, με αυτά τα θέματα. Η υγιής κατάσταση των συνδημοτών μας είναι από τα πρώτα χρέη που έχουμε έναντί τους. Όσο πιο καλά ζουν οι δημότες μίας πόλης, τόσο πιο εύρυθμη είναι η λειτουργία της συστημικά.

ΕΡ: Γενικά, η επανεκλογή δηλώνει, πως υπάρχει μια επιβεβαίωση ενός έργου, όμως παράλληλα, δίνει νέα κίνητρα για το μέλλον;

ΑΠ: Αυτό είναι σαφές. Εκλέγομαι πρώτος δημοτικός σύμβουλος με την ομάδα του απερχόμενου δημάρχου και υποψηφίου περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Ιωακειμίδη, έχοντας αναλάβει, μάλιστα, σημαντικές θέσεις με πλούσιο, θα ήθελα να πιστεύω, έργο. Στο πλαίσιο αυτό, θα είναι μία μορφή επιβράβευσης, η εκλογή μου, στη θέση του δημάρχου, αυτή τη φορά, παράλληλα όμως, και μία ισχυρή δέσμευση μου για την πενταετία που έρχεται. Ξέρετε, η τελειότητα είναι ανέφικτη. Εκείνο που έχει αξία είναι η προσπάθεια ακόμα και σε ό,τι δεν μπορούμε ή θεωρούμε πως δεν μπορούμε. Και αστοχίες υπήρξαν και λάθη και παραλείψεις, αλλά είναι δυνατόν να μην υπάρχουν;

ΕΡ: Κλείνοντας, θα θέλαμε το μήνυμά σας προς τους δημότες της Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη.

ΑΠ: Το μήνυμά μας είναι η εμψύχωση. Από αυτήν απορρέουν τα σχέδια και οι στόχοι μας. Τα χρόνια που ζούμε είναι δύσκολα και το γνωρίζουμε πολύ καλά, όμως δεν μας φοβίζουν. Το αντίθετο. Μας ενώνουν και μας πεισμώνουν. Φροντίζουμε, ονειρευόμαστε και διεκδικούμε για να κάνουμε τον λόγο μας, πράξη και, έτσι πορευόμαστε, με στόχο να κοιτάμε πάντα τον συνδημότη μας στα μάτια, με τη γνώση ότι πράξαμε ό,τι ήταν δυνατόν για τη βελτίωση της ζωής του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Related Articles

Latest Articles