Ανδριανή Αβραμίδου – Λαμπροπούλου: Ο κ. Πατούλης μοιράζει αφειδώς τα χρήματα των φορολογουμένων

Η Ανδριανή Αβραμίδου-Λαμπροπούλου είναι μια καταξιωμένη προσωπικότητα που γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στον Πειραιά. Έχει διατελέσει περιφερειακή σύμβουλος του Πειραιά και είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού της Περιφέρειας Αττικής-Νέας Μητροπολιτικής Αττικής ΑΕ.

Το 2015 ήταν υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική συμπαράταξη στην Α’ Πειραιά και Νήσων. Είναι παντρεμένη με τον Τάκη Αβραμίδη και έχουν μια κόρη. Επιπλέον, είναι ιδιωτική υπάλληλος και έχει σπουδάσει διοίκηση επιχειρήσεων. Έχει εργαστεί σε διευθυντικές θέσεις στον τομέα τροφίμων.

Σημαντικό είναι το γεγονός ότι συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των Γονέων, αγωνιζόμενη για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και της παιδείας, με στόχο ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο με σεβασμό στα δικαιώματα των παιδιών και τη διαφορετικότητα.

Στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Ανδριανή Αβραμίδου-Λαμπροπούλου, που είναι περιφερειακή σύμβουλος του Πειραιά με τον συνδυασμό “Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση” του Γ.Σγουρού, εκφράζει την ανησυχία της για την κατασπατάληση των πόρων της Περιφέρειας από την υφιστάμενη διοίκηση.

Διαβάστε την συνέντευξη της Ανδριανής Αβραμίδου – Λαμπροπούλου

Ερ.: Πώς αξιολογείτε τη διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας από τη σημερινή διοίκηση;

Απ.: Η οικονομική πολιτική που ακολουθείται είναι να στέλνουμε τον λογαριασμό στον επόμενο… Όπως είναι γνωστό, στα οικονομικά της Περιφέρειας δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος από ανεξάρτητη δημόσια αρχή (εκτός από τον προσυμβατικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για ορισμένες συμβάσεις). Αποτέλεσμα είναι κάθε χρόνο, τα τελευταία χρόνια, ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας να παρουσιάζει πρωτογενές έλλειμμα. Δηλαδή το ταμείο είναι μείον, η Περιφέρεια «μπαίνει μέσα» αλλά δεν χρεοκοπεί διότι στηρίζεται ακόμα στα ταμειακά διαθέσιμα που άφησε το 2014 η διοίκηση Γιάννη Σγουρού. Όταν τα χρήματα αυτά θα στερέψουν, τότε θα χρειαστεί και πάλι οι πολίτες να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Ο κ. Πατούλης μοιράζει αφειδώς τα χρήματα των φορολογουμένων, δηλαδή όλων μας -μιλάμε για χιλιάδες επί χιλιάδων ευρώ- σε «αστείες» δαπάνες, πασχαλινά λαγουδάκια, φιέστες αυτοπροβολής, χορούς και πανηγύρια, συμβούλους και παρατρεχάμενους, εκμεταλλευόμενος πλήρως την απουσία του στοιχειώδους ελέγχου στα δημόσια οικονομικά της.

Ερ.: Γιατί κάποιος να προτιμήσει την παράταξη Σγουρού αντί της παράταξης του Νίκου Χαρδαλιά;

Απ.: Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, εκλεκτός του Μαξίμου, τοποθετημένος με εντολή άνωθεν υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, καθημερινά αποδεικνύει ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να «τελειώσει» τη δουλειά για την οποία επιλέχθηκε, η οποία δεν είναι άλλη από το να μετατρέψει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σε Υφυπουργείο της Κυβέρνησης. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσει τα κυβερνητικά σχέδια για ομηρία της Αττικής και όχι η αυτοτέλεια της. Δεν διαθέτει καμία προσωπική, αυτοδιοικητική ή πολιτική νομιμοποίηση και ανεξαρτησία και ας μην ξεχνάμε το Τατόι και την Εύβοια, τρανά παραδείγματα της πλήρης αποτυχίας του στον ζωτικό τομέα της πολιτικής προστασίας.

Ερ.: Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνετε στους πολίτες της Αττικής;

Απ.: Είναι στο χέρι όλων μας η οπισθοδρόμηση να λάβει τέλος. Να αλλάξουμε ριζικά πλεύση και λειτουργία, να συμβάλλουμε στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, να αποδώσουμε στην Περιφέρεια τον αναπτυξιακό της ρόλο, να δημιουργήσουμε μια αποτελεσματική Υπηρεσία πολιτικής προστασίας και να βάλουμε τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στη διαχείριση των απορριμμάτων και των λυμάτων.

-Ψηφίζουμε για τον τόπο μας και όχι για το κόμμα μας-

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Related Articles

Latest Articles